A roletták dekorációs szerepe a lakberendezésben

2020. 12. 07. 10:02

A roletták sokkal többre képesek az árnyékolásnál, dekorációs szerepük is van! A függönyök és árnyékolók valamilyen formában minden egyes ablakon ott vannak és praktikus szerepet töltenek be. Természetesen a függönyöket és árnyékolókat azért rögzítjük az ablakok elé, hogy a saját igényünk szerint tudjuk szabályozni azt, hogy mennyi napfény jut be a szobákba vagy a kinti belátást akadályozzuk meg velük. Ezen túl lakástextilekről is szó van, tehát a dekoratív szerepüket sem hagyjuk figyelmen kívül. A függönyök mellett a roletták is textilből, vászonból készült árnyékolók, éppen emiatt pedig talán az egyik legjobban kihasználható típusai az árnyékolóknak.

A roletták tehát a függönyökkel rokon árnyékolók, ugyanúgy textilből készülnek, ellentétben a redőnyökkel vagy a rolókkal. A különbség a formában és a kivitelezésben érhető tetten. A roletta egy kifeszített, téglalap formájú árnyékoló, ami használat közben lefelé vagy felfelé tekeredik az ablakhoz erősített tengelyen. Teljesen vagy félig is le lehet ereszteni, illetve fel lehet húzni. Ezek az állások a fény mértékét szabályozzák, de a szoba egészének megjelenésére is hatással vannak.

A roletták kiválasztásánál tehát szinte kötelező figyelembe venni az árnyékoló alapanyagát, a színét, a textúráját, árnyalatát és mintáját. Az ilyen szempontok alapján kiválasztott és felszerelt árnyékoló hozzá tud tenni a lakás, az otthon stílusához, megjelenéséhez. Az árnyékoló anyaga nagyon szépen ki tudja egészíteni a szobákban már megtalálható lakástextileket. A kiegészítő szerep mellett akár kontrasztot is alkothatnak az anyagok egymással, így teremtve meg az összhangot és a jellemző stílust.

A roletták tehát nagyon sokoldalú árnyékolók, praktikusak és dekoratívak is egyszerre. Nem csoda, ha szívesen választják őket önmagukban vagy kiegészítőként is. Az Ön érdeklődését is felkeltették az általunk forgalmazott árnyékolók? A kínálatunkban szereplő árnyékolókból ki tudja választani. Vásároljon kedvező áron új árnyékolót, találja meg nálunk az otthonát tökéletesen kiegészítő rolettákat!


Ajánlatkérés

Telefon:+36 20 455 9017, +36 20 582 9379
E-mail:info@kiralyarnyek.hu
Elérhetőségek