Alumínium redőny

2017. 11. 10. 10:31

Egy műanyag vagy akár alumínium redőnnyel, lakásunkban  megakadályozhatjuk az esetleges betöréseket és a kíváncsiskodó tekinteteket is  kívül hagyhatjuk. Hőszigetelésüknek köszönhetően, a téli fűtés számlánkon  lényegesen sokat csökkenthetünk, mivel egy redőny nélküli hagyományos ablakonát rengeteg hő távozik.

Még a modern  nyílászáróknak is szüksége van redőnyre, mivel egy redőny alkalmas még a teljes  sötétítésre is, és túl sok karbantartást sem igényel.

Az alumínium redőnyök hátrányai közé sorolható a drágaság. Ezek  költségesebbek, mint például a műanyag változatok, viszont sokkal több, akár  évtizedekig hosszabb élettartammal rendelkeznek, és csendesebb működés jellemziőket.

A redőny típusok közül a legjobb ár-érték aránynak megfelelőtermék az alumínium redőny. Alkatrészei mind alumíniumból készülnek,  melyekidőtállóvá teszik. Ellenáll a külső időjárási hatásoknak, minden évszakban.  Kiválóan sötétít, zajszigetelése is rendkívül jó, és a benti zajok sem szűrődnek  ki rajta.

Mivel a alumínium redőny lamellák különleges habbal vannak töltve,  így a hőszigetelési képessége is magasabb a műanyag redőnyléceknél. A  színterezett festése miatt, sokáig megtartja eredeti színét. Nem rozsdásodik és  ellen áll az időjárási viszonytagságoknak. Külső és belső tokkal, a  későbbiekben bárhová átszerelhetjük. Rendkívüli energiatakarékosság jellemzi. 

Alumínium redőny fokozza az ingatlan megjelenését és azenergia-hatékonyságot. Széles körű tervezési lehetőségek és személyre szabottkényelem. Választható külső vagy belső tokosként. Redőny szerkezete könnyű,  erős és tartós. Alumínium redőnyök biztosítják a megfelelő belsőklímát egész évben. Tökéletes hangszigeteltséget biztosít ezáltal  kiszűri az utcai zajokat. Betörés és időjárás védelem. A tengely horganyzottperforált acél tengely, védőgyűrűk gondoskodnak a súrlódásmentes és halkműködtetésről. A tengely továbbá tartalmaz egy feltolás gátló rendszert is, eza rendszer mozgatja a redőny léceket

Redőny tulajdonságai:

  • Automatával felszereltirányítás
  • Fényérzékelő és egyéb  informatikai felszereltség (applikációval irányítható)
  • Az alumínium alapanyagnem rozsdásodik és ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • Szin-terezett festés –sokáig megtartja a színét
  • A redőnyszekrény festettalumínium és vaslemezből készül, vakolható kivitelben is
  • Mobil szúnyogháló, ami a  vele együtt vagy nélküle is tud mozogni
  • A szivárvány minden  színében
  • Külső és belső tokkal  később bárhova átszerelhető
  • Rejtett ütköző és  zajcsökkentő
  • Energiatakarékos 

A  redőnyök elsődleges szerepe a beeső fény mennyiségének a szabályozása, ám emellett nem elhanyagolható, hogy korszerű változataik a helyiség hőmérsékletét  is jelentősen befolyásolhatják. Leeresztett állapotukban nyáron érzékelhetően  csökkentik a helyiség hőmérsékletét, és a lamellák közötti nyílások még a  légcserét is kielégítően biztosítják. Télen pedig teljesen leeresztettfelületük jelentősen gátolja a belső tér hő leadását. Ennek mértéketermészetesen függ a redőnyök szerkezetétől és anyagától is.

A mai korszerű redőnyök többnyire több cellás műanyag lamellákból, illetve kétrétegű alumíniumprofilanyagból készülnek. Ez utóbbiak belsejét freonmentes PUR hab tölti ki, amely jelentősen megnöveli a lamellák hő- és hangszigetelő tulajdonságát. A műanyag redőnyök ugyan nagyon közkedveltek, ám hosszú távon az alumíniumból  készültek az előnyösebbek, mivel élettartamuk akár több évtized is lehet.

E redőnyök azonban nemcsak árnyékoló szerkezetek, hanem egyben a belső terek hang- és hőszigetelését is kedvezően befolyásolják. Nyári időszakban is érvényesülnek előnyös hatásaik, ám a fűtési időszakban a leeresztettredőnyök számottevően csökkentik a fűtési költségeket. Ez akár 15-20 % is  lehet. A redőnyök ugyanis az ablakok előtt egy harmadik szigetelő rétegként  funkcionálnak. Szigetelő hatásuk természetesen az ablakok nagyságától, azok  szigeteltségétől, továbbá a lamellák szigetelő tulajdonságától és a redőnyök  szerkezeti kialakításától is függ.

A műanyag lamellák hőszigetelőtulajdonsága is jó, ám az alumíniumból készültek PUR hab töltése jelentősen  növeli a lamellák szigeteltségét. A lefutók gumi- vagy kefeszigetelése is  jobban szigetel, mint a sima lefutóké, és e mellett még a redőny mozgatását is  csendessé teszi. A lamellák alján levő lágy gumibetét pedig a redőnytesthézag-mentesebb alsó párkányra fekvésével állja útját a hideg levegőnek. Nemlényegtelenek a redőnytokok sem, mivel ezek közül is csak a megfelelőhőszigetelésűek csökkenthetik számottevően a hideg levegő hűtő hatását. Ezért  mindezek kellő átgondolásával célszer redőnyt választani és rendelni.

Magától értetődő, hogy a redőnyök télen csak teljesen leeresztett állapotban akadályozzák meg a lakóhelyiség levegőjének a lehűlését. Ez főként az esti órákban jelentős, amikor a külső fényviszonyok miatt már úgyis felgyújtjuk a világítást. A teljesen leeresztett redőnyök egyúttal a külső zajokat is érezhetően csökkentik, és ez a hatás még ebben az időszakban sem lebecsülendő a nyugalmunk szempontjából. Előtte azonban ajánlatos az alapos szellőztetés, hiszen az átmelegedett falak még egy intenzív levegőcsere után gyorsan felmelegítik az alakon beáramló friss hideg levegőt is. Reggel pedig egy, azestinél még hosszabb szellőztetéssel cserélhető ki az éjszaka elhasznált levegő, a frisset pedig gyorsan átmelegíti a kellő intenzitású fűtés. Így a hideg éjszakai hőmérsékletcsökkenés okozta hő leadás jelentős részét a leeresztett redőny megakadályozza, és ezáltal a fűtést sem kell magasabb fokozatra állítani.


Ajánlatkérés

Telefon:+36 20 455 9017, +36 20 582 9379
E-mail:info@kiralyarnyek.hu
Elérhetőségek