C forma az árnyékolásban: C-lamellás zsaluzia

2023. 01. 24. 14:24

Kültéri reluxa vagyis zsaluzia. Ez, az ablak külső oldalára felszerelhető árnyékoló több lamella típussal készül, a  C-lamellás zsaluzia a legelterjedtebb.

A zsaluziát senkinek nem kell bemutatni, hiszen kedvelt és ismert árnyékoló is, aminek a jellegzetessége az, hogy mozgatható lamellák alkotják. A zsaluzia igen dekoratív, szinte minden ablakon jól mutat és az ingatlant is kifinomultabb külsővel ruházza fel. Azoknak a vásárlóknak ideális a zsaluzia mellett dönteni, akik a redőnynél valami modernebbet keresnek és a sokoldalúságról sem szeretnének lemondani.

A C lamellával ellátott zsaluzia a többféle típus közül a legrégebbi változatot képviseli. A C zsaluzia onnan kapta a nevét, hogy az árnyékolót alkotó lamelláknak C formája van, amit leginkább oldalról nézve lehet felismerni. Az alumínium zsaluzia 80 mm széles lamellái peremezettek, ami az árnyékolónak nagyobb terhelhetőséget nyújt a széllökésekkel szemben. A peremezés arra is jó, hogy szélesebb ablakokra is készülhet ilyen árnyékoló, mert a lamellák ellenállnak az időjárásnak és megtartják a pozíciójukat is.

A C forma kialakítása a zsaluziát alkalmassá teszi arra, hogy a belső terek fényszabályozását szinte maximálisan el tudja végezni. Ez azt jelenti, hogy a lamellák mozgatása, zárása a fény beengedését, illetve kizárását is meg tudja valósítani. Ezzel együtt a és a hőmérsékletet is szabályozni lehet a szobákban.  A C alakú lamellák zárása azonban nem tökéletes, megközelítőleg 85%-os fényzárást tudnak megvalósítani. Ennek fényében a  C-lamellás zsaluzia hálószoba ablakokra csak akkor jó választás, ha a lakók nem igénylik a teljes sötétséget a szobában az éjszakai pihenés ideje alatt.

A C-lamellás zsaluziákat nem csupán lakóházra ajánljuk, mert a tulajdonságaiknak köszönhetően irodák ablakain vagy éppen ipari létesítmények árnyékolóiként is nagyszerűen helyt állnak. Amennyiben felkeltette az érdeklődését a zsaluzia C lamellákkal vagy kifejezetten a C-80-as modellt szeretné megrendelni, keressen minket bizalommal!


Ajánlatkérés

Telefon:+36 20 455 9017, +36 20 582 9379
E-mail:info@kiralyarnyek.hu
Elérhetőségek