Mit ne csináljunk a szalagfüggönnyel?

2017. 11. 03. 10:09

Egy szalagfüggöny nagyon praktikus, sokoldalú és mégis jómegoldás az árnyékolásra. Hiszen olyan helyekre is "kiskapu" lehet,ahová a hagyományos függöny nem helyezhető.

Egyedilegméretezhető, emiatt különleges alakú és formájú ablakokhoz is kiváló választáslehet. Nagyon sok esetben jön jól az, hogy a függönnyel és a rolettávalellentétben, a szélessége is egyszerűen állítható. A szalagok szöge is könnyen szabályozható,így lehetséges némi természetes fényt beengedni a helyiségekbe úgy, hogy közbennem lehet belátni. Így az utcára néző, nagyobb ablakos irodahelyiségekbe, vagyföldszinti lakásokba is tökéletes választás. Modern kialakításának köszönhetőenfiatalosan, divatosan berendezett lakásokba és irodákba is illik. Nem kellegyetlen színnel beérnie: a szalagfüggöny nagyon sokszínben, és akár különleges mintázatban is megvásárolható, így dekorációscélokra is használhatja. A szalagfüggöny mindenunalmas, szürke helyiséget képes feldobni, képes új színt vinni a mindennapirutin tevékenységek monotonitásába. A szalagfüggöny árak mégisnagyon barátiak, akár Budapesten, akár vidéken keres ilyen megoldást.

A szalagfüggöny tehátegy kitűnő árnyékoló, mely rengeteg igényt elégíthet ki. Azt is el kell mondanunkazonban, hogy a szalagfüggöny tisztítására, kezelésére éstárolására is érdemes kicsit jobban odafigyelni annak érdekében, hogy az élménysokáig felemelő maradhasson. Aki a függönyhöz szokott, annak némiképpen át kellszokni a szalagfüggönyre, nem csak a használatára, hanem a karbantartására is.

Jóhír, hogy a szalagfüggöny némiképpen kevésbé koszolódik,mint a hagyományos függöny, hiszen nem magát a függönyt húzzuk ki és berendszeresen, hanem csak az erre a célra használatos mozgató rudat. A szalagfüggönymozgató rúd könnyedén tisztítható mosogatószeres vízzel, vagy szivaccsal.Ablakpucoláskor érdemes a szalagfüggönyt minél jobban kihúzni, esetleg levenni,ha lehetőségünk nyílik rá. Így minél jobban meg tudjuk védeni az ablaktisztítószerek kifröccsenésétől, illetve az ablakok teljes kinyitása során keletkezőhuzattól.

Festéskor,felújításkor vagy ablakcsere esetén a szalagfüggönyt természetesen lekell szedni! Ekkor érdemes ügyelni arra, hogy a szalagfüggönyt ne gyűrjeössze, ne hajtogassa, hanem fektesse le, például egy ágyra, esetleg a padlóra,ha annak a tisztán tartása megoldható! Esetleg, ha az kényelmesebb,felakaszthatja addig egy másik ablakra is. A lényeg, hogy maradjon kifeszítve,az eredeti állapotában! Óvakodjon attól, hogy valaki véletlenül is rálépjen,hiszen csúnya baleset lehet belőle, valamint a szalagfüggöny is tönkremegy!

szalagfüggönytnem szabad mosógépben mosni, még kímélő fokozaton sem! Egy meleg vizes,szivacsos áttörlés tökéletesen megfelel tisztítás gyanánt, hiszen a szalagfüggönyök speciálisvízlepergető réteggel vannak ellátva. Úgy kell tisztítani, mintha a viaszosvászon terítőnket tisztítanánk, törölve, óvva a védőréteget! Ha úgy érzi,extrém mértékben elszennyeződött a szalagfüggönye, inkábbbízza szakemberre a tisztítást, nehogy tönkremenjen szeretett árnyékolója!