Mit ne csináljunk a szalagfüggönnyel?

2017. 11. 03. 10:09

Egy szalagfüggöny nagyon praktikus, sokoldalú és mégis jómegoldás az árnyékolásra. Hiszen olyan helyekre is "kiskapu" lehet,ahová a hagyományos függöny nem helyezhető.

Egyedileg  méretezhető, emiatt különleges alakú és formájú ablakokhoz is kiváló választás  lehet. Nagyon sok esetben jön jól az, hogy a függönnyel és a rolettával  ellentétben, a szélessége is egyszerűen állítható. A szalagok szöge is könnyen szabályozható,  így lehetséges némi természetes fényt beengedni a helyiségekbe úgy, hogy közben  nem lehet belátni. Így az utcára néző, nagyobb ablakos irodahelyiségekbe, vagyföldszinti lakásokba is tökéletes választás. Modern kialakításának köszönhetőenfiatalosan, divatosan berendezett lakásokba és irodákba is illik. Nem kellegyetlen színnel beérnie: a szalagfüggöny nagyon sokszínben, és akár különleges mintázatban is megvásárolható, így dekorációscélokra is használhatja. A szalagfüggöny mindenunalmas, szürke helyiséget képes feldobni, képes új színt vinni a mindennapirutin tevékenységek monotonitásába. A szalagfüggöny árak mégis nagyon barátiak, akár Budapesten, akár vidéken keres ilyen megoldást.

A szalagfüggöny tehátegy kitűnő árnyékoló, mely rengeteg igényt elégíthet ki. Azt is el kell mondanunk  azonban, hogy a szalagfüggöny tisztítás ára, kezelésére és  tárolására is érdemes kicsit jobban odafigyelni annak érdekében, hogy az élmény  sokáig felemelő maradhasson. Aki a függönyhöz szokott, annak némiképpen át kellszokni a szalagfüggönyre, nem csak a használatára, hanem a karbantartására is.

Jó  hír, hogy a szalagfüggöny némiképpen kevésbé koszolódik,  mint a hagyományos függöny, hiszen nem magát a függönyt húzzuk ki és be  rendszeresen, hanem csak az erre a célra használatos mozgató rudat. A szalagfüggöny mozgató rúd könnyedén tisztítható mosogatószeres vízzel, vagy szivaccsal.  Ablak pucoláskor érdemes a szalagfüggönyt minél jobban kihúzni, esetleg levenni,  ha lehetőségünk nyílik rá. Így minél jobban meg tudjuk védeni az ablaktisztítószerek kifröccsenésétől, illetve az ablakok teljes kinyitása során keletkező  huzattól.

Festéskor,  felújításkor vagy ablakcsere esetén a szalagfüggönyt természetesen lekell szedni! Ekkor érdemes ügyelni arra, hogy a szalagfüggönyt ne gyűrje  össze, ne hajtogassa, hanem fektesse le, például egy ágyra, esetleg a padlóra,  ha annak a tisztán tartása megoldható! Esetleg, ha az kényelmesebb,  felakaszthatja addig egy másik ablakra is. A lényeg, hogy maradjon kifeszítve,  az eredeti állapotában! Óvakodjon attól, hogy valaki véletlenül is rálépjen,  hiszen csúnya baleset lehet belőle, valamint a szalagfüggöny is tönkremegy!

szalagfüggönyt  nem szabad mosógépben mosni, még kímélő fokozaton sem! Egy meleg vizes,  szivacsos áttörlés tökéletesen megfelel tisztítás gyanánt, hiszen a szalagfüggönyök speciális  vízlepergető réteggel vannak ellátva. Úgy kell tisztítani, mintha a viaszosvászon terítőnket tisztítanánk, törölve, óvva a védőréteget! Ha úgy érzi,  extrém mértékben elszennyeződött a szalagfüggönye, inkábbbízza szakemberre a tisztítást, nehogy tönkremenjen szeretett árnyékolója!


Ajánlatkérés

Telefon:+36 20 455 9017, +36 20 582 9379
E-mail:info@kiralyarnyek.hu
Elérhetőségek